Buiten hun schuld

Sinds de crisis raken steeds meer mensen met een middeninkomen in ernstige financiële problemen. Hierover gaat het boek ‘Buiten hun schuld’, uitgebracht door de stichting Persoonlijk & Betrokken.

Stichting Persoonlijk & Betrokken, opgericht door bestuurders van vakbond De Unie, helpt mensen met een middeninkomen in ernstige financiële problemen. Met hulp in natura of een bescheiden financiële bijdrage. De steun die het verschil kan maken tussen instorten of de moed erin houden. In ‘Buiten hun schuld’ komen mensen uit de middenklasse aan het woord die door een opeenstapeling van pech in de armoede zijn beland. Het werpt licht op een onrustbarende trend die meer maatschappelijke en politieke aandacht verdient.

hires-PB-omslag-28-11-13

Overweegt u te doneren aan de stichting Persoonlijk & Betrokken? Of heeft u om een andere reden interesse in het werk van de stichting? Vraag u het boek dan gratis aan via onderstaand contactformulier. Wilt u zo vriendelijk zijn te vermelden om welke reden u het boek aanvraagt?

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

 

Wat doen wij?

We bieden hulp in natura of een bescheiden financiële bijdrage voor ‘kleine’ noden, die voor deze mensen het verschil kunnen maken tussen instorten of de moed erin houden. Voorbeelden zijn:

  • een sollicitatiecursus
  • een kappersbeurt of nieuwe kleding
  • een nieuwe wasmachine of koelkast
  • reparatie van de auto

Het bestuur

Reinier Castelein (voorzitter)
Harry van Herpen (secretaris)
Mario Lander (penningmeester)

Comité van aanbeveling

Cees Grimbergen (Journalist en programmamaker)
Hans-Martin Don (Directeur Leger des Heils Noord-Brabant en Limburg)

Hoe gaan we te werk?

Wij helpen proactief mensen die bekend zijn bij de vakbond. Zij kunnen zich ook zelf melden of door anderen worden aangemeld. We hanteren geen vaste criteria voor toekenning van steun. Per geval maken we een zo zuiver mogelijke afweging of iemand in aanmerking komt. Ook de aard van de hulp is maatwerk. We kijken wat die ene man of vrouw nodig heeft.

Voor wie?

Leden van De Unie en aanverwante vakbonden, die niet in aanmerking komen voor steun uit het fonds bijzondere verstrekkingen.