Berichten

Buiten hun schuld

Sinds de crisis raken steeds meer mensen met een middeninkomen in ernstige financiële problemen. Hierover gaat het boek ‘Buiten hun schuld’, uitgebracht door de stichting Persoonlijk & Betrokken.

Reinier Castelein: “Lichtpuntje bieden”

“Er zijn in Nederland tal van instanties die een vorm van hulp verlenen aan mensen die rond de armoedegrens leven, maar speciaal voor de middeninkomens zijn er geen voorzieningen,” zegt Reinier Castelein, voorzitter van de stichting Persoonlijk & Betrokken. 

Wat doen wij?

We bieden hulp in natura of een bescheiden financiële bijdrage voor ‘kleine’ noden, die voor deze mensen het verschil kunnen maken tussen instorten of de moed erin houden. Voorbeelden zijn:

  • een sollicitatiecursus
  • een kappersbeurt of nieuwe kleding
  • een nieuwe wasmachine of koelkast
  • reparatie van de auto

Het bestuur

Reinier Castelein (voorzitter)
Harry van Herpen (secretaris)
Mario Lander (penningmeester)

Comité van aanbeveling

Cees Grimbergen (Journalist en programmamaker)
Hans-Martin Don (Directeur Leger des Heils Noord-Brabant en Limburg)

Hoe gaan we te werk?

Wij helpen proactief mensen die bekend zijn bij de vakbond. Zij kunnen zich ook zelf melden of door anderen worden aangemeld. We hanteren geen vaste criteria voor toekenning van steun. Per geval maken we een zo zuiver mogelijke afweging of iemand in aanmerking komt. Ook de aard van de hulp is maatwerk. We kijken wat die ene man of vrouw nodig heeft.

Voor wie?

Leden van De Unie en aanverwante vakbonden, die niet in aanmerking komen voor steun uit het fonds bijzondere verstrekkingen.