HET VERHAAL VAN CINDY

“Jarenlang was ik pensioenadviseur bij ABN AMRO, totdat ik een burn-out kreeg. Na een tijd ziek te zijn geweest, ben ik er met een regeling uitgegaan. Een tijdelijk contract bij een nieuwe werkgever, Zwitserleven, volgde. Naast mijn werk volgde ik een HBO-avondstudie Commerciële Economie die ik bijna had afgerond. Helaas werd er een auto-immuun ziekte vastgesteld, waardoor ik uiteindelijk in gesprek moest met het UWV. Ik stond met lege handen vanwege het tijdelijke contract zonder pensioenregeling. Ook wilde ik koste wat het kost mijn scriptie afmaken, maar de vrouw van het UWV zei met rake woorden: “Waarom? Denk je dat je ooit nog aan het werk kunt?” Deze uitspraak zal ik nooit meer vergeten en mijn toekomstplannen veranderden abrupt.

De auto-immuun ziekte, die spierproblemen en haarverlies veroorzaakt, bracht ook financiële moeilijkheden met zich mee, vooral voor de aanschaf van een zeer kostbaar haarwerk. De financiële afgrond dreigde, wat mij dwong tot het opzeggen van abonnementen, inclusief mijn De Unie-lidmaatschap. Toen ik dit lidmaatschap wilde opzeggen, raakte ik in gesprek met iemand van De Unie en hij vertelde mij over de stichting Persoonlijk & Betrokken. Tot mijn grote verbazing bood de stichting Persoonlijk & Betrokken hulp door bij te dragen aan mijn haarwerk, waardoor ik mijn zelfvertrouwen herwon. Het behoud van mijn De Unie-lidmaatschap en sportabonnement stelt me nu in staat aan mijn (mentale) gezondheid te werken. Dankzij de stichting kan ik weer dromen van financiële zelfstandigheid en sparen voor een eventuele medicijnbehandeling in de toekomst. Zonder de steun van de stichting zou mijn leven er heel anders hebben uitgezien.”

"Tot mijn grote verbazing bood de stichting Persoonlijk & Betrokken hulp door bij te dragen aan mijn haarwerk, waardoor ik mijn zelfvertrouwen herwon."

Andere Verhalen

Het verhaal van Rob
Voordat Rob ziek werd, was hij 38 uur per week aan het werk. “Helaas heb ik Covid opgelopen en belandde ik in het ziekenhuis.”