HET VERHAAL VAN ROB

Rob is commercieel medewerker bij Thuisin Van den Berg in Leerdam; een interieurwinkel. “Ik ben werkzaam op de afdeling voor raamdecoratie. Op de zaak ben ik niet zo vaak, meestal ben ik onderweg naar klanten om in te meten en te adviseren.” Voordat Rob ziek werd, was hij 38 uur per week aan het werk. “Helaas heb ik Covid opgelopen en belandde ik in het ziekenhuis. Na ruim 10 weken revalideren en opbouwen was ik weer terug op mijn oude niveau.” Niet veel later werd Rob getroffen door een herseninfarct en brak een zware periode aan. “Door zenuwpijnen kan ik mijn werkzaamheden niet meer hele dagen uitvoeren. Ondanks alles probeer ik zeker het positieve ervan in te zien, want ik ben er gelukkig nog.”

“Op een dag kwam ik via mijn werk in contact met De Unie. We raakten aan de praat en ik vertelde wat ik had meegemaakt en dat ik financieel in zwaarder weer zat. Dit heeft niet alleen impact op mij, maar ook op mijn gezin en onze financiële situatie. Ik werd geattendeerd op de stichting Persoonlijk & Betrokken. Zo bijzonder dat er een stichting is die bereid is om financieel te ondersteunen. Dat geeft lucht en neemt een deel van de zorgen weg. Daar ben ik dankbaar voor.” Inmiddels werkt Rob 21,25 uur per week en is er na twee jaar eindelijk besloten dat hij in aanmerking komt voor een WIA-uitkering. “Ik zie de toekomst zonnig in, leer steeds beter leven met de situatie en vertrouw op mijn herstel.”

"Op een dag kwam ik via mijn werk in contact met De Unie. We raakten aan de praat en ik vertelde wat ik had meegemaakt en dat ik financieel in zwaarder weer zat"

Andere Verhalen

Het verhaal van Cindy
“Jarenlang was ik pensioenadviseur bij ABN AMRO, totdat ik een burn-out kreeg.”